16/9-15: Nytt Memoar-prosjekt om fandomkulturen

Norsk fandom var aldri noko stort fenomen. Veteranane Jostein Saakvitne og Arild Værness reknar ikkje talet på aktive medlemmer av kulturen til meir enn eitt par – tre hunde ungdomar på 1970-talet. Men mange hadde betydelege ressursar, og har markert seg sterkt i åra etter. Mest kjende er nok duoen Bing og Bringsvær.

I denne videosamtalen har Memoar sikra ei innleiande forteljing om denne subkulturen. Og mot slutten av samtalen bestemte dei to deltakarane seg for å setje i gang eit arbeid for å finne fram, digitalisere og publisere skriftleg materiale frå kulturen si blømingstid på 1970 og -80talet.  Fleire opptak av munnlege forteljingar er også på planen.

Fandom.memoar.no er ei eiga prosjektnettside for denne dokumentasjonen.

Skriv gjerne ein kommentar:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.