28/10-15: Minneopptak kvar månad i Sjøfartsmuseet

Det vart 28/10 gjennomført eit konstruktivt idéutviklingsmøte mellom Memoar og Sjøfartsmuseet. Møtet konkluderte med at forsøket med minneopptak med publikum til stade skal halde fram ein sundag i månaden i heile vinter.
(Det vert eit unntak i mars – sjå datoane i kalenderen) Det vert invitert ein forteljar kvar gong, og intervjuet vil vere ein til rto timar langt.

Desse minneopptaka skal gjerast uansett om det lukkast å finne finansiering for det eller ei. Bjørn Enes frå Memoar har sagt seg villig til å gjere det både opptak- og dokumentasjonsarbeid på frivillig basis.

Utanom opptaka med publikum er der ein betydeleg «kø» av forteljarar som må vente til det lukkast å finne finansiering eller til fleire frivillige minnesamlarar er klare. Dei som alt har meldt seg, vil få brev eller telefomn om dette.

Museet og Memoar vart samde om å utvikle ein felles prosjektsøknad for å forsøke å finne finansiering for eit skippertak for å ta unna køen og samle ei rimeleg mengd med forteljingar. Ei aktuelt søknadsadresse er Kulturelt utviklingsprogram i Hordaland Fylkeskommune. Private aktørar kan også bli adresse for ein slik søknad.  Det kan også bli aktuelt å invitere inn andre i eit slikt samarbeid. Referat frå møtet ligg i vedleggsarkivet.

Skriv gjerne ein kommentar:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.