Vi ansetter i Oslo!

I tråd med vårt ønske om å legge til rette for en mer polyfonisk historiefortelling, så utvikles stadig flere store og små muntlig historie prosjekter rundt omkring i landet. Samtidig tiltrekker vi oss nye samarbeidspartnere, og muntlig historie kan se ut til endelig å få den oppmerksomheten det fortjener også i Norge. Dette betyr at prosjektene vokser ikke bare i antall, men også i omfang.

Vi kan nå skilte med prosjekter som omhandler klima og miljø, mangfold, matkulturer i endring, motkultur, sjøfart, industri, lokalhistoriske endringer, utbygging av samferdsel, dokumentasjon av covid-19 pandemien, utgivelse av bok, produksjon av podcast, og mye mer.

Men samtidig med disse delprosjektene så jobber vi også med større strategiske mål; for hvor skal dokumentasjonen vi samler inn bevares? Hvem skal være ansvarlig? Hvem skal ha tilgang? Trenger vi et senter for immateriell kulturarv i Norge, og skal da et senter for muntlig historie ligge under dette? Eller er det best å skape et eget senter for muntlig historie som kan ivareta og utvikle metoder og samarbeide med næringsliv, akademia og det frivillige?

Vi er ikke sikre på om vi har alle svarene, og søker derfor etter deg som er:

  • selvgående
  • initiavtivrik
  • har erfaring fra søknadsskriving
  • interessert i muntlig historie
  • liker å snakke med alle slags folk!

Hos oss får du mulighet til å skape din egen arbeidsplass, leke med video, lyd og bilder, holde kurs for unge og gamle, ha kontorplass på Kroloftet, jobbe med innsamling, dokumentasjon, arkivering og formidling av muntlig kildemateriale i form av livsløpsintervju og/eller tematiske intervju med primærkilder, skrive kronikker og innlegg, utvikle og lede nye prosjekter, og drømme STORT! Som du ser på bildet så har vi seriøse ambisjoner og planer for fremtiden, og håper at du kan være en drivkraft i vår lille organisasjon for å både utvikle og nå nye mål 😎  

Vi vet ikke helt hvor du kommer fra, men antar at du har bakgrunn fra historie/humaniora/samfunnsvitenskap/antropologi/kulturfag/journalistikk/media, – eller industri, sjøfart, fiske, forsvar eller bistandsarbeid. Kort sagt har du bakgrunn for å kunne lytte til og forstå de fleste, og dessuten håper vi at du trives med høyt tempo og lave skuldre. Vi har et kontor med flere medarbeidere i Bergen som du vil møte ukentlig på nett, og ellers vil de ulike prosjektene du utvikler ta deg med rundt omkring i hele landet.

Ved spørsmål om stillingen send gjerne en mail til din potensielle kollega i Oslo, Cathrine på cathrine@memoar.no, eller grunnleggeren av Memoar, Bjørn på bjorn@memoar.no.

Søknadsfrist er snarest, og senest 7. september.

Sjekk stillingsutlysningen vår og send oss en søknad innen 7 september!

Skriv gjerne ein kommentar:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.